Sjors

 

 

 

 

 

 

Sjors is onze 3e reu, geboren op 10 februari 2015 bij Ilonka en Brigitte (Of Storm’s Legacy), en is voor ons een onverwachts cadeautje.

Na het LPC verleden van Daan waren wij erg terughoudend om opnieuw voor een Labrador Retriever te kiezen, ons vertrouwen in de gezondheid van het ras was namelijk een beetje weg.

In 2014 zijn wij dan ook een andere weg in geslagen, we zouden bij onze 3e hond voor een Cane Corso pup gaan.
De Cane Corso staat bij mij erg hoog in de wensenlijst van hondenrassen, en gezien we zouden verhuizen naar een vrijstaand huis met een grote tuin was het in mijn ogen een goed moment om hiervoor op zoek te gaan naar informatie van het ras èn op zoek naar een goede/eerlijke fokker.
Na lang zoeken hadden we een fokker gevonden waar wij ons helemaal goed bij voelden, en die open en eerlijk alles over het ras kon vertellen.
Helaas zat een nestje van een teef die ons aansprak er niet in op korte termijn, maar we hadden geen haast !

Toen kregen we een telefoontje van Ilonka en Brigitte (van Labrador kennel of Storm’s Legacy) en die vertelde ons dat zij het laatste nestje van Summer verwachten, een Labrador teefje waar wij vanaf het 1e moment dat wij haar zagen verliefd op waren….

En wat doe je dan ?
We hebben uitgebreid gesproken met elkaar, want wilden we nog een reu van Summer in huis, dan moesten we het nu doen. Maar ja, de twijfel over de gezondheid zat er bij ons toch nog erg in.
De lange gesprekken met de fokker over de lijnen en de gezondheid hebben ons overtuigd, en hebben we alsnog besloten een Labrador reu in huis te nemen.
Want de Labrador liefde zit toch in ons bloed !

Sjors was een heerlijke relaxte pup, die al vrij snel tussen onze 2 andere reuen rondliep.
Hij heeft nooit gesloopt, en we hebben nooit enig probleem ondervonden met de opvoeding van hem, het ging gewoon allemaal vanzelf.
Inmiddels is Sjors uitgegroeid tot een heerlijke volwassen reu, die super graag met je bezig is.
Hij kan met alle honden overweg, is zeker geen haantje de voorste en gaat confrontaties liever uit de weg.
Het is een echte “one in a lifetime hond”.

Wij hebben diverse disciplines met hem gedaan, zoals :
* Detectie (het zoeken naar een bepaalde geur) wat hij geweldig vond
* Reddingswerk
* Recreatief jachttraining
* Jachttraining

Met Sjors lopen we ook af en toe een show, waarin hij diverse malen een uitmuntend heeft gekregen (al dan niet met plaatsing).

Sjors is beschikbaar als dekreu voor teven die getest zijn op ogen, heupen, ellebogen,HNPK en Long Coat.

Fotogalerij :

Reacties zijn gesloten.