Over ons

Mijn naam is Monique van der Ven, en woon samen met mijn man Jean Marc van der Ven in het prachtige Den Bommel (Zuid Holland).

Ik ben opgegroeid met honden (Belgische herders), en had ik al heel vroeg de liefde en passie voor honden in mijn bloed zitten.
Mijn tante was fokker van Golden Retrievers, en al heel jong was mijn droom om ooit zelf een pupje aan te kunnen houden van een van mijn eigen honden.

Toen Jean Marc en ik de mogelijkheid hadden om een eigen hond aan te schaffen waren we er al snel over uit wat voor ras het zou worden, een Labrador Retriever.

In 2006 was het zover, onze 1e Labrador Retriever was geboren … Onze Kay !
Kay heeft ons in laten zien dat wij qua ras de juiste keuze hadden gemaakt, al was Kay een echte draak als pup/puber ! Hij heeft regelmatig het bloed onder onze nagels vandaan gehaald, maar inmiddels is het de meest stabiele hond die je kan wensen.

Omdat ik altijd graag meerdere honden wilde hebben, en ik nog steeds de wens had om ooit een pup van een van onze eigen honden te hebben zijn wij op zoek gegaan naar een 2e reu voor ons gezin.
Na een lange zoektocht en eindeloze gesprekken met de fokker, hebben wij in 2010 gekozen voor onze Daan.
Daan is een heerlijke hond, welke wij graag als dekreu in wilden zetten mits alle gezondheidsuitslagen goed waren.
Helaas kreeg Daan met 7 maanden de diagnose “LPC” in beide ellebogen, wat ervoor zorgde dat hij niet als dekreu gebruikt kon worden.
De operatie en de revalidatie was een pittige tijd, en we waren het vertrouwen een beetje kwijt.
We hebben zelfs overwogen om naar een ander ras over te stappen, maar de liefde voor de Labrador zat te diep bij ons beiden !

In 2015 werd er een (laatste) nestje geboren van een teefje waar zowel Jean Marc als ik onze ogen al heel lang op hadden gevestigd, en zo kwam in 2015 onze 3e reu in huis, onze Sjors.
Sjors heeft diverse testen ondergaan, zowel de officiële HD/ED foto’s en het oogonderzoek, als ook diverse DNA testen voor bepaalde aandoeningen. Gelukkig is hij volledig gezond en komt hij binnenkort op de dekreulijst van de Labrador Kring Nederland te staan.
We hopen dat hij zijn gezondheid, looks en karakter door mag geven!
Toen er een half jaar later voor ons een hele mooie combinatie voorbij kwam bij de fokker van Sjors hebben wij besloten een eigen teefje aan te schaffen, onze Rox.
Voor een reuenmens is een teefje heel wat anders, maar tot op de dag van vandaag heb ik er absoluut geen spijt van !
Ook Rox heeft alle gezondheidsonderzoeken ondergaan, en is volledig gezond.

En nu komt onze droom steeds dichterbij … We hopen in het najaar van 2018 ons 1e nestje te hebben van onze Rox!

Door alles wat wij hebben meegemaakt tijdens en na de revalidatie met Daan, dachten wij dat onze droom nooit meer zou uitkomen.

Vandaar onze kennelnaam “Faith in my dreams”, geloof in je dromen !!

 

Reacties zijn gesloten.